Zit je eraan te denken om je huishouden uit te breiden? Zorg ervoor dat je huis voldoet aan de hoge eisen van je viervoeter! Hieronder lees je hoe je dat doet.

1 | Leef je in

Bekijk je huis vanuit het oogpunt van jouw kat. Waar zou hij/zij het liefst willen gaan liggen, krabben en spelen? Katten kiezen vaak voor plekjes waar ze goed overzicht hebben over de ruimte. Ga dus bij voorkeur voor een hoge krabpaal en beloon je kat met een snoepje bij het krabben hieraan. Geen enkele poezenbaas zit erop te wachten om hiervoor de bank op te offeren.

2 | Imiteer het jachtgedrag

Katten hebben een sterk oerinstinct om te jagen. Alles wat ook maar een klein beetje beweegt is interessant en prikkelend, zeker voor kittens. Imiteer het jachtgedrag door te spelen met je kat, het versterkt jullie band! Verwen je huistijger met verschillende vormen en soorten speeltjes, eventueel met kattenkruid. Kattenkruid is ongevaarlijk en werkt stimulerend.

3 | Een knus nest

Na al dat jagen, rennen en vangen heerlijk opgerold wegdromen in een knus nest… Je viervoeter zoekt graag naar beschutte plekjes waar ze hun baasjes goed in de gaten kunnen houden. Zorg dus voor een overdekt kattenhuis of een kattenmandje met hoge randen, zodat je lieveling zich veilig en geborgen voelt. Maak het nog knusser met een zacht kussen of kattendeken 

4 | Let op gevaar

Nieuwsgierige kittens zullen alles in je woning gaan onderzoeken. Ze kunnen in en achter apparaten klimmen waar jij ze liever niet hebt. Ook losliggende snoeren zijn aantrekkelijk om op te kouwen. Katten houden van alles wat bungelt, dus zorg ervoor dat je leuke speelhengels in huis hebt en deze vastmaakt aan de krabpaal. Zo kan je kat zich ook vermaken als jij niet thuis bent.

5 | Eten zonder stress

Hongerige kittens kunnen zelf niet de inschatting maken wat ze wel en niet kunnen eten, dus zorg ervoor dat je geen etenswaren los laat liggen. Een aantrekkelijke voederplaats met voldoende vers water en brokjes kan niet ontbreken. Sommige katten zijn geneigd hun eten zo snel naar binnen te schrokken, dat dit kan zorgen voor maagklachten en overgeven. Een slowfeeder biedt hiervoor een uitkomst, het daagt je kat uit om op een rustig tempo te eten.

6 | Een schoon potje

Je kunt niet snel genoeg beginnen met de zindelijkheidstraining. Het is goed om te weten dat katten veeleisend zijn als het aankomt op hun toilet: Ze hechten veel waarde aan een goede hygiene, hebben een neus voor vieze geurtjes en willen het liefst in rust hun behoefte kunnen doen. Een mooie kattenbak is essentieel om in stijl hun behoefte te doen. Schep de kattenbak minimaal twee keer per dag uit en ververs een keer per week het kattengrind. Neem hierbij de hele kattenbak af met een sopje van warm water en een drupje afwasmiddel.

Ontdek nu alle producten in onze webshop via www.chicats.nl/shop/.

MiaCara Perla kattenhuis

 299,00 349,00

Dit grote, gevlochten kattenhuis van MiaCara is dankzij haar vorm een uniek toevluchtsoord voor je viervoeter. Het robuuste gevlochten materiaal bij de antraciete variant is modern en strak. Het natuurlijke, rustige rotan bij de beige variant straalt gezelligheid uit. Het touwgaas van de zwarte variant is bijzonder UV-lichtbestendig en is daarmee ook
geschikt voor buitenshuis.

“Een goede kattengrot weerspiegelt de kenmerken van de natuurlijke omgeving. Perla is een organisch gevormde schuilplaats waarmee de kat zich kan verstoppen voor zijn omgeving terwijl hij naar buiten kan gluren”. – Mathias de Ferm, ontwerper.

Levertijd: 5 werkdagen

Artikelnummer: N/B Categorieën: , , ,
Lees meer

District 70 Bamboo voerbak

 5,95

Het favoriete accessoire binnen een kattenhuishouden. Bamboo van District 70 zijn stijlvolle, minimalistische voerbakken en zeer praktisch in gebruik. Maak van je voederplaats een echte blikvanger door te mixen en matchen met de verschillende moderne kleuren en modellen van District 70 of de voerbakken van onze andere merken.

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen


Artikelnummer: N/B Categorie:
Lees meer

MiaCara Torre krabpaal

 599,00 799,00

Slaapplek, uitkijktoren, speelhok en krabmeubel. Deze prachtige krabpaal van hout heeft alles wat je viervoeter wilt. Het designvilt op de gebogen zijdelen biedt voldoende ruimte om de klauwen te slijpen. Als je je bank niet per se hiervoor ter beschikking wilt stellen, dan kun je maar beter een krabpaal aanschaffen. Op deze hoge krabpaal kan jouw kat goed overzicht behouden over de ruimte.

Torre van MiaCara is beschikbaar in twee verschillende maten en kleuren. Maak Torre af met de Lana kattenkussens van imitatiebont (kussens niet inbegrepen).

Levertijd: 5 werkdagen


Artikelnummer: N/B Categorie:
Lees meer

District 70 Arch krabpaal

 34,95

Elke poezenbaas weet dat zijn/haar kat gek is op karton. Je huistijger verdient de beste plek om te krabben en waar kan dat beter dan op de multifunctionele kattenmeubels van District 70? Je kat kan Arch gebruiken als krabpaal, bed en speelgoed.

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen


Categorie:
Lees meer

Sunny Basket black & white kattenmand

 64,95 99,95

Een zachte, gevlochten kattenmand in zwart en wit met een speelse streep. Hier kan je lieveling uren lang opgerold in liggen slapen.
Elke Sunny Basket wordt met de hand gehaakt en bestaat uit stevige garen, gemaakt van gerecyclede OEKO-TEX katoen en afkomstig uit Europa. Kies jouw favoriete maat, kleurstelling en het soort label. Zo heb je een unieke mand geheel in jouw eigen stijl. Niet alleen fijn voor je kat, maar ook voor jou en het milieu!

Sunny Basket stripe is in verschillende maten verkrijgbaar:
S (Ø 32 cm): Geschikt voor kittens en kleine en fijngebouwde katten, zoals de Singapura.
M (Ø 36 cm): Geschikt voor fijne tot gemiddelde volwassen katten.
L (Ø 43 cm): Geschikt voor stevige katten, zoals de Britse korthaar.
XL (Ø 50 cm): Geschikt voor grotere katten, zoals de Maine Coon.

Liever een kattenmand met kleur? De Sunny Baskets zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren garen!

Alle manden worden op bestelling met de hand gemaakt. Hierdoor kunnen de maten licht afwijken en hanteren wij een levertijd van 1 tot 2 weken.


Artikelnummer: N/B Categorieën: , ,
Lees meer

District 70 Bunker kattenhuis

 34,95

Elke poezenbaas weet dat zijn/haar kat gek is op karton en verstoppen. Verwen je huistijger met dit hippe en duurzame kattenhuis. Bunker van District 70 is de ideale plek voor je kat om te spelen, te krabben en zich daarna terug te trekken. De twee bijgeleverde Catnip balletjes zorgen voor extra speelplezier.

Catnip (kattenkruid) is een plant uit de munt-achtige familie. Eén van de ingrediënten is nepetalacton. Dit heeft een enorme aantrekkingskracht en katten kunnen het niet weerstaan. Catnip geeft katten een enthousiast en prettig gevoel voor +- 15 minuten. Het is niet schadelijk of verslavend voor je kat.

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen


Categorieën: ,
Lees meer

MiaCara Pesce slowfeeder

 24,95

Maak van eten een leuke activiteit! Smeer wat natvoer of leg kleine lekkernijen op deze slowfeeder van MiaCara en daag je kat uit door de verschillende patronen, hoeken en rondingen. Een slowfeeder voorkomt buikpijn door schrokken en likken heeft ook nog eens een ontspannend effect op je harige vriend(in).
Maak van je voederplaats een echte blikvanger door te mixen en matchen met de verschillende modellen en moderne kleuren van MiaCara of onze andere merken.

LET OP: Dit is geen kauwspeelgoed. Stop het gebruik als het beschadigd is.

Levertijd: 5 werkdagen


Artikelnummer: N/B Categorieën: ,
Lees meer

Halcyon Catnap kattenmand

 76,00

Na een drukke dag spelen en jagen heerlijk opgerold wegdromen in je eigen bed… Wie wilt dat nou niet? Maak het nog knusser met een zacht kattenkussen of kattendeken. Door het bijgeleverde krijtbordje weet het personeel dat dit bed alleen voor de poes is.
Deze houten kattenmand is een scandinavisch speels design en erg stijlvol door de combinatie van het lichte hout met het grijze vilt.

Levertijd: 2 tot 5 werkdagen


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van chicats.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 9 reviews.