Zit je eraan te denken om je huishouden uit te breiden? Zorg ervoor dat je huis voldoet aan de hoge eisen van je viervoeter! Hieronder lees je hoe je dat doet.

1 | Leef je in

Bekijk je huis vanuit het oogpunt van jouw kat. Waar zou hij/zij het liefst willen gaan liggen, krabben en spelen? Katten kiezen vaak voor plekjes waar ze goed overzicht hebben over de ruimte. Ga dus bij voorkeur voor een hoge krabpaal en beloon je kat met een snoepje bij het krabben hieraan. Geen enkele poezenbaas zit erop te wachten om hiervoor de bank op te offeren.

2 | Imiteer het jachtgedrag

Katten hebben een sterk oerinstinct om te jagen. Alles wat ook maar een klein beetje beweegt is interessant en prikkelend, zeker voor kittens. Imiteer het jachtgedrag door te spelen met je kat, het versterkt jullie band! Verwen je huistijger met verschillende vormen en soorten speeltjes, eventueel met kattenkruid. Kattenkruid is ongevaarlijk en werkt stimulerend.

3 | Een knus nest

Na al dat jagen, rennen en vangen heerlijk opgerold wegdromen in een knus nest… Je viervoeter zoekt graag naar beschutte plekjes waar ze hun baasjes goed in de gaten kunnen houden. Zorg dus voor een overdekt kattenhuis of een kattenmandje met hoge randen, zodat je lieveling zich veilig en geborgen voelt. Maak het nog knusser met een zacht kussen of kattendeken 

4 | Let op gevaar

Nieuwsgierige kittens zullen alles in je woning gaan onderzoeken. Ze kunnen in en achter apparaten klimmen waar jij ze liever niet hebt. Ook losliggende snoeren zijn aantrekkelijk om op te kouwen. Katten houden van alles wat bungelt, dus zorg ervoor dat je leuke speelhengels in huis hebt en deze vastmaakt aan de krabpaal. Zo kan je kat zich ook vermaken als jij niet thuis bent.

5 | Eten zonder stress

Hongerige kittens kunnen zelf niet de inschatting maken wat ze wel en niet kunnen eten, dus zorg ervoor dat je geen etenswaren los laat liggen. Een aantrekkelijke voederplaats met voldoende vers water en brokjes kan niet ontbreken. Sommige katten zijn geneigd hun eten zo snel naar binnen te schrokken, dat dit kan zorgen voor maagklachten en overgeven. Een slowfeeder biedt hiervoor een uitkomst, het daagt je kat uit om op een rustig tempo te eten.

6 | Een schoon potje

Je kunt niet snel genoeg beginnen met de zindelijkheidstraining. Het is goed om te weten dat katten veeleisend zijn als het aankomt op hun toilet: Ze hechten veel waarde aan een goede hygiene, hebben een neus voor vieze geurtjes en willen het liefst in rust hun behoefte kunnen doen. Een mooie kattenbak is essentieel om in stijl hun behoefte te doen. Schep de kattenbak minimaal twee keer per dag uit en ververs een keer per week het kattengrind. Neem hierbij de hele kattenbak af met een sopje van warm water en een drupje afwasmiddel.

Ontdek nu alle producten in onze webshop via www.chicats.nl/shop/.

Hoopo® Dome kattenbak

 144,95

In stijl je behoefte doen? Deze strakke design kattenbak is als een troon voor je huistijger. Geen vieze geurtjes of rommel meer na een toiletbezoek, de interne lekbak voorkomt verspreiding van grit. De Dome is een duurzame kattenbak, gemaakt van plastic. Fijn voor het milieu, maar ook voor je interieur!

De Dome is geschikt voor kleine tot medium katten. Niet geschikt voor grote kattenrassen zoals de Maine Coon.

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Artikelnummer: N/B Categorie:
Lees meer

Labbvenn Kikko kattenmand & salontafel

 429,00

Een salontafel en slaapplek voor je kat in één. Met Kikko kun je alle kanten op. Zet de elegante, essenhouten tafel langs de bank, het bed of op elke andere willekeurige plek in huis. Terwijl jij je kopje koffie drinkt, kan je lieveling neerstrijken in de zachte hangmat onderin voor haar dagelijkse portie ontspanning.

Kikko vormt een leuke combinatie met Lulu kattenbed van Labbvenn.

Levertijd: 2 tot 5 werkdagen


Artikelnummer: N/B Categorieën: , ,
Lees meer

MiaCara Stella kattenkussen

 39,95

Design kattenbak Sito van MiaCara is van alle markten thuis. Met dit Stella kattenkussen van MiaCara verander je je Sito kattenbak in een handomdraai tot een slaapmeubel of woonaccessoire. Zacht voor je kat om op te slapen, maar ook handig voor jou om bijvoorbeeld in de gang je schoenen aan te trekken.

De Sito kattenbak is bekroond met de German Design Award Special 2019.

Levertijd: 5 werkdagen


Artikelnummer: N/B Categorieën: , ,
Lees meer

MiaCara Unica kattendeken

 24,95

Moet het nog knuffeliger? Unica van MiaCara is een mooie kattendeken en heerlijk zacht voor je lieveling. Met een kattendeken verhoog je het comfort van een kattenmand, krabpaal of voor op je bank.

Levertijd: 5 werkdagen


Artikelnummer: N/B Categorieën: , ,
Lees meer

District 70 Bloom kattenspeelgoed

 11,95

Schenk jouw kat een bloemetje met dit leuke kattenspeelgoed van District 70 in de vorm van een bloem. Bloom heeft een compact formaat en is nog interessanter door de rinkelende belletjes die ronddraaien in de kartonnen bloem.

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Artikelnummer: N/B Categorie: Tag:
Lees meer

Cosy & Dozy Chill Corner wandplank voor katten

 129,00

Deze houten wandplank voor katten van Cosy & Dosy heeft een strakke designlook. Chill Corner neemt minder ruimte in en is geschikt voor kleine ruimtes. Op het houten vlak met kussen kan je huistijger chillen en het personeel goed in de gaten houden.

De Chill Corner is gemaakt van beuken multiplex: met de hand geschuurd en geverfd. Het materiaal van het kussen is een zeer duurzame meubelstof, die bestand is tegen kattenklauwen. De bijgeleverde metalen steunen geven de plank een zwevend design en zorgen ervoor dat er moeiteloos een (grote) kat op kan liggen. De maximale belasting is 20 kg.

Dankzij de verschillende kleuren planken en kussens, kun je de plank geheel afstemmen op jouw interieur. Een lust voor het oog in elke woonstijl!

Combineer meerdere planken met elkaar of maak van je wand een heus klimparadijs met de Cosy & Dozy Climbing Steps.

De set is klaar om op te hangen! Het bevat pluggen en schroeven, drie gaten in de muur zijn voldoende.

Levertijd: 3 tot 5 werkdagen


Artikelnummer: N/B Categorieën: , , ,
Lees meer

District 70 Serve placemat

 24,95

Bescherm je vloer tegen etensresten en nattigheid met deze placemat van District 70. Het zorgt er tegelijkertijd voor dat de voederplaats een stijlvol geheel wordt. In kleur helemaal afgestemd op de collectie voerbakken van District 70, maar ook leuk te mixen en matchen met andere merken!

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen


Artikelnummer: N/B Categorieën: ,
Lees meer

Sunny Basket stripe kattenmand

 64,95 99,95

Een zachte, gevlochten kattenmand met een speelse streep waar je lieveling heerlijk opgerold in kan liggen slapen.
Elke Sunny Basket wordt met de hand gehaakt en bestaat uit stevige garen, gemaakt van gerecyclede OEKO-TEX katoen en afkomstig uit Europa. Kies jouw favoriete maat, kleuren en het soort label. Zo heb je een unieke mand geheel in jouw eigen stijl. Niet alleen fijn voor je kat, maar ook voor jou en het milieu!

Sunny Basket stripe is in verschillende maten verkrijgbaar:
S (Ø 32 cm): Geschikt voor kittens en kleine en fijngebouwde katten, zoals de Singapura.
M (Ø 36 cm): Geschikt voor fijne tot gemiddelde volwassen katten.
L (Ø 43 cm): Geschikt voor stevige katten, zoals de Britse korthaar.
XL (Ø 50 cm): Geschikt voor grotere katten, zoals de Maine Coon.

Liever een andere vorm? Kijk ook eens naar de rechthoekige en ovale varianten.

Alle manden worden op bestelling met de hand gemaakt. Hierdoor kunnen de maten licht afwijken en hanteren wij een levertijd van 1 tot 2 weken.


Artikelnummer: N/B Categorieën: , ,
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van chicats.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 10 reviews.