Zit je eraan te denken om je huishouden uit te breiden? Zorg ervoor dat je huis voldoet aan de hoge eisen van je viervoeter! Hieronder lees je hoe je dat doet.

1 | Leef je in

Bekijk je huis vanuit het oogpunt van jouw kat. Waar zou hij/zij het liefst willen gaan liggen, krabben en spelen? Katten kiezen vaak voor plekjes waar ze goed overzicht hebben over de ruimte. Ga dus bij voorkeur voor een hoge krabpaal en beloon je kat met een snoepje bij het krabben hieraan. Geen enkele poezenbaas zit erop te wachten om hiervoor de bank op te offeren.

2 | Imiteer het jachtgedrag

Katten hebben een sterk oerinstinct om te jagen. Alles wat ook maar een klein beetje beweegt is interessant en prikkelend, zeker voor kittens. Imiteer het jachtgedrag door te spelen met je kat, het versterkt jullie band! Verwen je huistijger met verschillende vormen en soorten speeltjes, eventueel met kattenkruid. Kattenkruid is ongevaarlijk en werkt stimulerend.

3 | Een knus nest

Na al dat jagen, rennen en vangen heerlijk opgerold wegdromen in een knus nest… Je viervoeter zoekt graag naar beschutte plekjes waar ze hun baasjes goed in de gaten kunnen houden. Zorg dus voor een overdekt kattenhuis of een kattenmandje met hoge randen, zodat je lieveling zich veilig en geborgen voelt. Maak het nog knusser met een zacht kussen of kattendeken 

4 | Let op gevaar

Nieuwsgierige kittens zullen alles in je woning gaan onderzoeken. Ze kunnen in en achter apparaten klimmen waar jij ze liever niet hebt. Ook losliggende snoeren zijn aantrekkelijk om op te kouwen. Katten houden van alles wat bungelt, dus zorg ervoor dat je leuke speelhengels in huis hebt en deze vastmaakt aan de krabpaal. Zo kan je kat zich ook vermaken als jij niet thuis bent.

5 | Eten zonder stress

Hongerige kittens kunnen zelf niet de inschatting maken wat ze wel en niet kunnen eten, dus zorg ervoor dat je geen etenswaren los laat liggen. Een aantrekkelijke voederplaats met voldoende vers water en brokjes kan niet ontbreken. Sommige katten zijn geneigd hun eten zo snel naar binnen te schrokken, dat dit kan zorgen voor maagklachten en overgeven. Een slowfeeder biedt hiervoor een uitkomst, het daagt je kat uit om op een rustig tempo te eten.

6 | Een schoon potje

Je kunt niet snel genoeg beginnen met de zindelijkheidstraining. Het is goed om te weten dat katten veeleisend zijn als het aankomt op hun toilet: Ze hechten veel waarde aan een goede hygiene, hebben een neus voor vieze geurtjes en willen het liefst in rust hun behoefte kunnen doen. Een mooie kattenbak is essentieel om in stijl hun behoefte te doen. Schep de kattenbak minimaal twee keer per dag uit en ververs een keer per week het kattengrind. Neem hierbij de hele kattenbak af met een sopje van warm water en een drupje afwasmiddel.

Ontdek nu alle producten in onze webshop via www.chicats.nl/shop/.

ChiCats cadeaubon

Wil je er zeker van zijn dat dat jouw cadeautje in de smaak valt? Deze ChiCats cadeaubon is het perfecte cadeau voor elke luxe poezenbaas! Kies jouw bedrag, ontwerp en vul de gegevens in. Vergeet ook zeker niet een leuke persoonlijke boodschap toe te voegen.

Let op: Dit betreft alleen een digitale cadeaukaart! Je bestelt de cadeaukaart online en jij of de ontvanger krijgt de gegevens in je mailbox. De unieke code vult de ontvanger in bij het afrekenproces en het bedrag zal automatisch verrekend worden.

Lees meer

MiaCara Nido kattenmand

 99,00

Zachte aardetinten onderstrepen de natuurlijke uitstraling van kattenmand Nido van MiaCara. Deze gehaakte kattenmand heeft dikke, gevlochten textielgaren en zorgen voor een gezellig gevoel. Je lieveling zal zeker gaan spinnen!

Levertijd: 5 werkdagen


Artikelnummer: N/B Categorieën: , ,
Lees meer

Labbvenn Otsa kattendeken

 69,00

Verhoog het comfort gehalte van je kattenmand, krabpaal of bank met een kattendeken van Labbvenn. Creëer met Otsa een zachte plek voor jouw lieveling en droom weg bij het fijne lijnenspel.

Levertijd: 2 tot 5 werkdagen


Lees meer

Hoopo® Poh kattenbak

 29,95

Verstop je kattenbak niet langer. De Poh is een klassieke kattenbak zonder deksel, maar dan in een modern jasje! Met haar compacte, stijlvolle design is deze kattenbak geschikt voor kleine ruimtes, maar ruim genoeg voor het comfort van je kat. Een open kattenbak is ideaal voor angstige katten. Het tussendoor schoonmaken van deze kattenbak gaat gemakkelijk met het bijgeleverde schepje en containertje.

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Artikelnummer: N/B Categorie:
Lees meer

Labbvenn Rico voerbakken

 169,00

Deze hippe voerbakken van Labbvenn hebben een minimalistisch en strak design. De unieke vorm is gemaakt uit één stuk aluminiumplaat, een echte musthave voor jouw viervoeter!
De hoogte van het frame zorgt ervoor dat jouw kat comfortabel kan eten en door siliconen ringen langs de rand rammelen de bakjes niet in het frame.

Levertijd: 2 tot 5 werkdagen


Artikelnummer: N/B Categorie:
Lees meer

District 70 Cocoon kattenmand

 69,95

Een klassieke rieten kattenmand waar jouw lieveling uren in kan wegdromen. Cocoon is extra zacht door het kussen in de mand. Maak het nog knuffeliger met een bijpassende kattendeken.

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen


Lees meer

District 70 Bamboo slowfeeder

 12,95

Leg kattenvoer of kleine lekkernijen in en tussen de figuren van deze slowfeeder van District 70. Je kat zal rustig en met plezier eten. De figuren voorkomen schrokken en buikklachten. Stijlvol en praktisch!
Maak van je voederplaats een echte blikvanger door te mixen en matchen met de verschillende moderne kleuren en modellen van District 70 of de voerbakken van onze andere merken.

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen


Artikelnummer: N/B Categorie:
Lees meer

MiaCara Topo kattenhengel

 24,95

Jagen, vangen en rennen. Alles wat ook maar een klein beetje beweegt is interessant en prikkelend voor je vriend(in). Topo van MiaCara is een perfecte prooi voor je kat dankzij haar lichte gewicht en hoogwaardige, duurzame materialen.
De zachte ponpon van schapenvacht maakt deze kattenhengel ook nog eens zacht en knuffelig.

Levertijd: 5 werkdagen


Artikelnummer: N/B Categorie:
Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van chicats.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 9 reviews.