Een huis vol planten is gezellig, maar katten en kamerplanten zijn vaak geen goede combinatie. Misschien ben je gezegend met een kat die niet omkijkt naar je planten, maar anderen zijn zo enthousiast dat ze gaan graven in de potgrond en/of gaan knabbelen aan jouw planten. Het nadeel hiervan is niet alleen dat je planten stuk gaan, het kan ook gevaarlijk zijn voor je kat. Helaas weet je huisdier niet intuïtief welke plant wel en niet veilig is om op te eten. Je wilt je huisdieren en planten natuurlijk gezond houden, in dit blogartikel deel ik tips om je kat bij je kamerplanten weg te houden.

Buiten bereik

De simpelste oplossing is om je planten buiten bereik van je kat te zetten, bijvoorbeeld op een kast. Denk ook aan hoge plantenstandaarden, planken aan de muur of haakjes aan het plafond om je planten aan op te hangen. Dat ziet er vaak ook nog eens leuk uit!

Afleiding

Zorg voor afleiding in de buurt van de plant. Als je kat in de buurt komt van de plant, zal hij afgeleid raken door al het andere leuke in de buurt. Zet bijvoorbeeld een mooie krabpaal in de buurt van de plant, zodat jouw lieveling eerder geneigd is om aan de paal te krabben dan in de aarde van jouw mooie plant. Je ziet hier het complete assortiment aan krabpalen van ChiCats.  

Geur

Ook katten hebben geuren die ze niet lekker vinden, denk aan lavendel, eucalyptus en munt. Een kat beschouwt deze kruiden als giftig, dus blijven ze er van weg. Het is een optie om de plant in te spuiten met een geur die katten niet fijn vinden. Je kunt ook een paar takjes lavendel, koffiedik of schillen van een citroen tussen de planten of op de aarde leggen. 

Een eigen plant

Een eigen plant waar je huisdier op los mag gaan, kan ervoor zorgen dat je huistijger de andere planten met rust laat. Denk bijvoorbeeld aan kattengras, graslelie of de papyrusplant. De gezellige sprieten zijn interessant en veilig voor je kat. Kattengras zorgt er eveneens voor dat je kat extra vezels binnenkrijgt en het kan helpen bij het uitbraken van haarballen. 

Maak je kat moe

Een verveelde kat gaat sneller met jouw mooie planten aan de haal, het is dus van belang dat je je kat overdag moe maakt. Dit doe je door met je kat te spelen, kijk hiervoor eens naar ons leuke assortiment aan kattenspeeltjes

Ook helpt het als je kat naar buiten kan, hier kunnen ze namelijk alle energie kwijt. Een buitenkat verliest vaak de interesse in kamerplanten, omdat hij buiten genoeg avonturen beleeft.

Betrap je je kat erop dat hij/zij toch met bepaalde planten blijft spelen? Zorg er dan in ieder geval voor dat deze niet giftig zijn of zet ze in een ruimte waar je kat niet kan komen. Een hele hoop kamerplanten zijn diervriendelijk en niet giftig! Vraag hiernaar bij een tuincentrum of raadpleeg het internet. 

Kattenspullen om je kat uit je planten te houden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van chicats.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 11 reviews.